Projecten Kimba

Projecten Kimba

De wijze waarop wij Kimba steunen wisselt per project. Soms zullen we ons richten op aanschaf van en soms zullen we daadwerkelijk ook onze handen uit de mouwen gaan steken. Echter, voor de meeste projecten is er behoefte aan financiële steun. Mocht u geld willen doneren voor één van de projecten, dan kunt u een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer 11.43.54.480 t.n.v. Stichting Dierenhulp Cádiz onder vermelding van het project dat u wilt steunen.

Kimba

Kimba is een dierenasiel gelegen in de provincie Cadiz (www). Het is een onderdeel van de SPAP. Het asiel herbergt gemiddeld rond de 140 honden en tientallen katten. Vanuit de overheid ontvangt het asiel geen subsidie, dus het moet draaien op donatie’s en giften van derden.

De dieren die worden binnengebracht krijgen de nodige medische zorg, worden ge(her)socialiseerd en zo mogelijk wordt er een nieuw huis voor de dieren gezocht.
In tegenstelling tot de door gemeentes gesubsi- dieerde dodingsstations, hanteert Kimba een niet-inslaap- beleid. In principe zijn de honden binnen de hekken van Kimba dus hun leven redelijk zeker en mogen ze spreken van geluk.

Kimba draait op een enthousiast team van 15 vrijwilligers en één betaalde kracht. De honden worden dagelijks verzorgd en losgelaten op het terrein.
Verder strijdt Kimba tegen de misstanden in Zuid-Spanje. Zo staat de voorzitter van Kimba en de SPAP geregeld voor de rechtbank om dierenmis- handelaars veroordeeld te krijgen en dieren in beslag te nemen.

SDC steunt Kimba vanaf 2005 en heeft, mede dankzij haar donateurs, al erg veel voor het asiel kunnen doen. Van een veld met een hek er omheen met her en der diverse vervallen kennels is Kimba inmiddels uitgegroeid tot een heus asiel, waar de basisvoorwaarden inmiddels redelijk op orde zijn! Alle dieren binnen Kimba worden inmiddels gecastreerd, iets waar ook wij trots op zijn.

Op deze pagina vind u het overzicht van de projecten die SDC steunt of heeft gesteund. De dieren binnen Kimba zijn te vinden onder Honden & Katten in het menu. Wat er naast de projecten nog meer gebeurt in en rondom Kimba kunt u lezen bij Nieuws.

(Door) Lopende projectenAfgeronde projecten